Home » Nyheter

Yuan blir starkare

15 april 2010
Yuan

Det Kinesiska Yuan stärktes mot euron idag när investerare spekulerade i att Kinas ekonomi är starkare än förväntat. Den ekonomiska expansionen i Kina har förstärkts efter en ökad export på 29 procent under första kvartalet 2010. Många experter har trott att Kinas expansion skulle avta snart men än så länge verkar det ånga på.

Hur kan man då göra sig en slant genom valutahandel i Yuan. Vi tror definitivt att denna valuta kommer att fortsätta gå bra framöver. Att köpa köpa CNY/EUR är nog inte helt fel i detta läge, speciellt om det dyker upp fler problem i EU.

EUR/CNY handlades på 9,2648 idag runt klockan 21:00. Den hade då fallit från 9,3188. USD/CNY handlade på 6,8270 vilket låg ganska stabilt under hela dagen. Om du undrar något om Kinesisk Yuan eller har någon fråga om någon annan valuta så får du gärna lämna en kommentar här så gör vi vårt bästa för att svara på din fråga.

One Comment »

  • Steffo Thörn said:

    Hej!
    Har 12000sek som jag haft i värdepapper men som inte gett någon avkastning. Men nu tänkte jag köpa yuan för hela slanten istället, är det fortfarande aktuellt?
    Mvh
    Steffo

Skriv en kommentar du också!